Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

tisdag 13 juli

Publicerad 2010-07-13 18:53:46 i Blandat,

Oj, vilket åskväder som drog över vår by. Jag tog in hästarna på grund av värmen redan i morse. Fick till och med sätta in en liten fläkt hos dem i stallet för att luften skulle röra sig lite.

Familjen drog ner till stranden och efter några timmar, mest i skuggan, så tornade de mörka molnen upp sig. Vi hann precis få in sakerna i bilen när regnet kom, luften blev på en gång klarare och svalare.

Jag tänkte då att hästarna skulle tycka det var skönt att få komma ut en stund så jag släppte ut dem. Bara en knapp halvtimma senare började åskan dundra över byn. Blixt efter blixt med dunder och brak. Hästarna stod med rumporna mot regnet och jag tänkte att de kanske ändå var säkrare inne så jag sprang ut för att ta in dem. Hu vad det var obehagligt, jag var riktigt rädd. Hästarna ville dock inte höra mig så efter några tappra försök att ropa in dem fick jag springa in igen - helt genomblöt. Och det var då det drog igång ordnentligt. Först blixt, sedan dunder, två kraftiga smällar. Vi hade hunnit dra ut kontaker och kablar så det var lungt. Den här gången hade vi tur.

Nu ska vi ut och bada med hunden, och sedan blir det allsång. Må gott önskar UZ

kl 22.58

Lugnet har lagt sig över Mattisgården. Kvällen bjöd på hundbad vid stranden, pizza med bästa morfar, allsång och sedan Morden i Midsommer. Här kommer bilder från kvällens dopp, bästa mannen, bästa barnen med bästisen Tilda.


Väntar på bollen.


Vem kommer först?


Samarbete.


Lillkllen kan också.



Lycklig blöt hund!

Godnatt från oss här på Mattis

Kommentarer

Postat av: Oliivia ;)

Publicerad 2010-07-13 21:48:30

Vi hade också åska och blixtrar här igår kväll, hela havet lystes upp. Lite läskigt tycker jag !

Hoppas att ni mår bra.

Kram (:

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela