Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

onsdag 18 augusti

Publicerad 2010-08-18 20:53:38 i Blandat,

Inspirationen till att skriva på bloggen har sinat. Det är ändå inte så himla många som läser det jag skriver =)

Det blir en bloggpaus på obestämd tid. Bloggen får ligga kvar om jag ändrar mig. Och jag lovar att om inte förr så kommer det en uppdatering någon gång i maj när Fias lilla föl kommit.

Tills dess - ha det skönt och var rädda om varandra önskar UZ

tisdag 17 augusti

Publicerad 2010-08-17 21:11:54 i Blandat,

Äntligen kom skolbarnen tillbaka efter sommaren. Solbrända, utvilade och glada. Vi körde en kort dag, så det blir i morgon som allvaret börjar på riktigt.

Hästarna har fått kärlek och omvårdnad idag. Vi har tricktränat och det är så kul. Jag blir imponerad över Fia varje dag. Hon fattar så snabbt ... funderar på vilket trick jag ska lära henne härnäst.

Sedan har vi städat, inte lika roligt men ändå så nödvändigt.

Ha en skön kväll önskar UZ.

måndag 16 augusti

Publicerad 2010-08-16 21:53:45 i Blandat,

Jobb idag - sista planeringsdagen innan skolbarnen kommer. Det är allt lite förväntansfullt och pirrigt. Det här läsåret har jag en kollega i klassen och det känns skönt och annorlunda efter att ha arbetat helt själv i två år.

Hästarna fick ännu en lugn dag. Men jag var ute och tricktränade lite med Leia och Fia. Och Fia hon är så lättlärd och klipsk. Hon kan numera buga, inte så djupt men huvudet mellan frambenen, och tacka med både höger och vänster framben. Kanske kan jag utveckla den rörelsen till spansk skritt, vet bara inte riktigt hur ...

Leia är inte lika snabb i tanken, men hon fattar att hon ska leta efter godiset mellan frambenen och om jag pushar henne lite så tackar hon med ett framben.

Planeringen fortsätter nu på kvällskvisten och i morgon välkomnar vi alla nya och gamla skolbarn till skolan. Må gott önskar UZ

söndag 15 augusti

Publicerad 2010-08-15 20:46:39 i Blandat,

Det blir en snabb-blogg från jobbet i dag. Sista dagen. Jag hittade en bild på Fias fina helbror som tävlad SM i dressyr i helgen. Tyvärr kvalad de inte in till finalen men ändå ...


Här är han - Vidde som han kallas. En snygging, eller hur?

Höres igen, UZ

lördag 14 augusti

Publicerad 2010-08-14 21:23:14 i Blandat,

Ledig dag - härligt. Har varit på stan och handlat gympaskor till barnen och skolväskor och sånt. Sedan fick vi middag här hemma av de gamla och sedan gav vi oss ut på en promenad med alla hästarna. Jag red Leia, tjejen red Fia och kusinerna och killarna delade på Vilma och Dennis.

Fick lite Fia-ångest när jag såg att hon gjorde sina konstiga steg med bakbenen - skit, skit, skit ... trodde betäckningen skulle göra att jag fick mer ro att vänta, men snart har vi sett hennes lilla rörelsestörning i ett år och det har inte blivit någon skillnad - varken bättre eller sämre.

Funderar på framtiden och hur jag ska göra om hon inte blir helt bra och hur jag ska ta reda på om hon kommer att hålla eller ej. I dag känns det som att planen är vi låter henne få sitt föl och sedan börjar vi rida henne precis som vi hade tänkt från början, alltså mer än promenadridning. Visar hon en hälta så gör vi en ny utredning fast den här gången i Helsingborg. Tills dess får tjejen rida på Vilma och Dennis och vara nöjd med det. Fia fortsätter vi promenadrida då och då, mest för att hon inte ska bli alldeles för tjock och i dålig kondition.

Min syster såg också rörelsestörningen men undrade om det inte bara var en ovana - något hon gjorde utan att ha ont av det ... ja, hur ska jag veta ... helt omöjligt.

Planerna hinner säkert ändras igen och igen ... försöker peppa mig att tänka att det finns en mening med allt och att det blir bra till slut, men frustrationen över situationen med vår fina nya "tävlingsponny" är stor. Hennes helbror tävlar förresten SM i dressyr i helgen. Fin kille det!

Nu ska barnen i säng, på återseende UZ

fredag 13 augusti

Publicerad 2010-08-13 23:27:06 i Blandat,

Trött, tröttare, tröttast. Har arbetat från åtta på morgonen till elva på kvällen. Nu blir det sängen.

Natti natti, UZ

torsdag 12 augusti

Publicerad 2010-08-12 21:59:52 i Blandat,

I dag har det inte hänt så mycket, jobb, klädparty, umgänge med barnen och kusinerna. Känner mig lite stressad inför skolstarten och imorgon blir det dubbeljobb, först i skolan och sedan på tidningen.

Så det blir inte mer blogg än så här i dag, på återseende önskar UZ

onsdag 11 augusti

Publicerad 2010-08-11 22:39:45 i Blandat,

Barnen sov aldrig på höskullen i natt. Storkillen ringde en halvtimme efter att jag sagt godnatt. Mannen hämtade honom. Lite drygt en timme senare ringer tjejen och har fått en allergisk reaktion, hon är lite överkänslig mot damm och skullen var väl inte helt dammfri. Svullen i ögonen och rosslig i bröstet var hon när hon kom hem. Så båda sov gott här hemma i stället.

Idag är det morfars födelsedag och vi hade ordnat med överraskningsbesök av kusinerna från Stockholm, det blev lyckat och mysigt med god mat och glada skratt. Bra jobbat, mormor!

Sedan skulle kusinerna och morfar gå bort till granngården och hämta Vilma som blivit kvar där. Och vad gör hon, den lilla hästen, rymmer och sticker rätt upp i skogen. Det har aldrig hänt tidigare. Himla dumma ponny! Så det var bara att ge sig ut i skogen och ropa och leta - ingen ponny någonstans. Vi letade och letade, det började skymma, till slut fick mannen syn på henne på en äng i utkanten av byn. Skönt. Många otäcka tankar hinner man tänka när man går där och letar efter sin lilla vän.

Livet blir aldrig tråkigt när man har hästar! Ha en go kväll önskar UZ

tisdag 10 augusti

Publicerad 2010-08-10 22:19:19 i Blandat,

Natten var helt tyst ... inte ett samtal. Tjejen sov på höskullen i granngården hela natten och var lycklig som en lärka när vi väl fick tag i dem på morgonkvisten. Och första kommentaren var - vi sover här i natt igen!

Hela dagen har byns stallgäng varit i stallet, pysslat, ridit och lekt. Föräldrarna har levererat mat och en gång fick vi hem dem så de kunde äta riktig middag. Och nu ikväll har vi varit borta med dem igen och den här gången skulle storkillen sova på höskullen också. Jag kände mig lite tveksam till hur det skulle gå men precis innan jag skulle åka så kom ännu en lillasyster och hennes papppa och skulle sova över också - så nu känns det mycket lugnare.

Hästarna här hemma har haft en vilodag. Har faktiskt inte hunnit pyssla ordentligt med dem i dag. Men de verkar må finfint ändå.

Nu blir det soffan och sedan god natt för mig. Ha en skön kväll önskar UZ

måndag 9 augusti

Publicerad 2010-08-09 23:09:31 i Blandat,

Har jobbat precis hela dagen =) Fullt ös kan man säga.

Tjejen red bort till granngården med Vilma vid lunchtid och nu vid ca 23-tiden är hon fortfarande kvar. Hon och alla byns stalltjejer och killar fick för sig att de skulle sova på höskullen över natten. Vi får se om det ringer under natten, eller inte.

Jag hann ut på Leia en liten stund i vår gräspaddock. Skrittade över bommar och gjorde lite halter. Hon var lite spänd, men hon kanske kände på sig att jag var lite osäker efter gårdagens avsittning. Handen är förresten mycket bättre idag.

Sedan tricktränade jag lite med Leia och Fia. Jag har fått för mig att jag ska lära dem att buga och tacka. Min gamla Balett kunde det. Med Leia körde jag bara godis mellan frambenen. Det fattade hon. Fia är lite kvickare i tanken så hon förstod både godis mellan frambenen och sedan tacka med både höger och vänster.

Nu sitter jag i sängen med datorn. Måste sova nu. I morgon börjar allvaret igen. Ser fram emot att börja höstens termin.

God natt önskar UZ

söndag 8 augusti

Publicerad 2010-08-08 14:07:14 i Blandat,

Nu har jag trillat av min Leia för första gången ... ont i fingret och handleden. Boven i dramat var återigen små flygande odjur. Leia får verkligen panik. Hon hade något under magen och gick upp på bakbenen först en gång, och sedan en gång till. Andra gången stod hon verkligen rätt upp så jag gled/trillade av. Var livrädd att hon skulle slå över och gå runt. Även Fia och Dennis var irriterade så det var inte bara Leia.

Jag ledde henne en bit för hon blev nog lite skärrad också och sedan hoppade jag upp igen. Då skrittade vi lugnt och resten av ridturen gick bra. Nu känns det som om vi måste ut igen i morgon för att vi inte ska ha några dåliga minnen ... är lite rädd för att hon ska tro att bråk lönar sig.

En annan viktig sak är också att hon inte gillar sin sadel ... måste försöka få tag i sadelmakaren och byta in min mot en som passar bättre. Ska försöka få tag i henne nu i veckan och se om vi kan få till en träff.

Nu tittar jag och killarna på vildsvinsjakt på dvd, och tjejen, stalltjejen och mannen har åkt till ikea för att köpa bokhyllor.

Vi ses igen, UZ

Kl. 19.17

Har varit på jourcentralen och kollat upp min hand - men det var bara en rejäl stukning. Skönt, men ont gör det fortfarande. Ska käka pizza nu, jobbar på tidningen i morgon igen och sedan på tisdag blir det skoljobb igen.

Ha en skön kväll önskar UZ

lördag 7 augusti

Publicerad 2010-08-07 22:20:10 i Blandat,

Och så var man tillbaka igen. Bloggpausen har varit skön och avkopplande, vi har spenderat en vecka på en ö i havet. Badat, åkt båt och fiskat krabbor. Härligt. Men jag är nog en hemmamänniskar, hemlängtan har varit stor de sista dagarna och så underbart det är att vara på hemmaplan igen. Åhh, vad jag älskar mitt hus och mitt stall och mina djur. Min älskade familj hade jag ju med mig så dem har jag ju inte behövt sakna.

Djuren här hemma har mått väl, de har haft daglig tillsyn av världens bästa pappa. Och alla är glada och ser inte alls ut att ha saknat mig på samma sätt som jag saknat dem ...

Men det blir lite bantning nu när vi ska tillbaka till rutinerna igen. Dennis är rund som en tunna, Fia rejält tjock hon också. Vilma är okej och Leia ser bara fin ut. Så imorgon blir det stallet på nätterna och hagen på dagarna. Leia får ha olika sällskap borta i sommarhagen så att vi får ordning på ponnierna lite.

Nu blir det sängen ... min säng ... underbart. På återseende, UZ

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela