Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

fredag 30 juli

Publicerad 2010-07-30 16:29:42 i Blandat,Vad vädret styr livet! Har ni tänkt på det? I dag har varit en riktig innedag. Regn och rusk utanför fönstret och tillfälle för städning och plock i huset. Suck! Städning är ett nödvändigt ont. Men lite kreativt också, planer har formats för vårt sovrum - dit ska köpas bokhyllor till förvaring.

Hästarna tog jag in i morse. Leia var torr och varm under täcket så hon mådde fint. Strax efter två kom massören igen och gav henne en omgång. Det gick bra och hon tyckte spänningarna hade släppt ordentligt. Men det blir fortsatta skrittpass med henne i raskt takt. Inte så mycket trav som tidigare. Vad bra det är att man alltid lär sig nåt =)

Nu kommer jag ta en paus i bloggandet ... behöver lite datorfri tid =) Men jag återkommer! Skriv gärna en hälsning eller kommentar, jag vet nästan vilka alla är som läser, men det finns några hemliga läsare och er är jag lite nyfiken på.

Tills jag kommer tillbaka, ha det gott och glöm inte bort mig helt, kram kram från UZ

torsdag 29 juli

Publicerad 2010-07-29 19:40:21 i Blandat,

Regn, regn, regn - hela dagen. Tog in hästarna tidigt i morse så att de fick torka upp lite ... Leia gillar inte att vara blöt och det fungerar ju inte att lägga på täcke på en blöt häst.

Efter några timmar i stallet var de torra och fina och jag och tjejen tog ut först Leia och Vilma på lite promenad och träning över bommar och sedan tog vi ut Fia och tömkörde henne med plastskaklar efter. Det gick okej, hon är lite stressad av ljudet bakom henne, och det känns som om hon ska explodera vilken sekund som helst men hon håller sig i skinnet. Hoppas att övning och åter övning gör att hon vänjer sig och slappnar av till slut.

Nu är de ute igen - i regnet, Leia med täcke på sig.

Ha en skön kväll önskar UZ

onsdag 28 juli

Publicerad 2010-07-28 09:18:31 i Blandat,

Klockan är bara strax efter nio och jag har redan varit ute och jobbat lite med hästarna, Leia och Fia.

Massören rekommenderade skrittarbete över bommar för de båda, så i dag har jag haft dem i grimma och longerlina och gått över skrittbommar. Det gick jättebra med Leia, hon snubblade ett par gånger men fattade till slut att hon skulle lyfta lite mer på benen. Fia gick också bra, men sedan fick jag för mig att jag skulle leda in henne mellan skaklarna på vagnen och det ville hon inte. Hon är väldigt rädd om benen så vi gick säkert fram och tillbaka i tio minuter innan hon väl stod stilla mellan skaklarna. Och då fick hon massa godis och fick stå där en stund i lugn och ro.

Ska verkligen försöka fokusera på att köra in henne nu ... jag har ingen brådska att spänna vagnen efter henne, men jag vill öva öva och öva så att hon blir trygg med att det smäller och låter runt benen och bakom henne. Lite kvickrädd är hon och den stora skräcken är att hon ska få panik med vagnen efter sig och att allt går åt skogen.

Nu blir det stranden, UZ 

Kl 23.10

Alldeles strax läggdags, har haft en stressig kväll på jobbet. Gjort om sida efter sida, vissa dagar funkar det inte alls. Men klar blev jag i alla fall ... och i god tid som vanligt. Nu var det sista jobbdagen på ett tag, skönt - det börjar slita lite att inte vara ledig så mycket.

Nu - läggdags! Kram UZ

tisdag 27 juli

Publicerad 2010-07-27 15:20:41 i Blandat,

Nu har massören varit här, riktigt spännande. Hon kände på Fia, tittade på hennes rörelse och kliade sig i huvudet - hade aldrig sett något liknande. Hon tyckte att hon reagerade mest på ryggen, men tyckte att hon rörde sig olika med bakbenen, liksom inte tog ut steget och att det var därför hon såg sned ut när hon gick. Men hon vågade inte ta i henne för mycket eftersom att man inte ska massera en dräktig häst.

Leia gillade massagen men reagerade starkt på beröring på bakdelen, hon har helt klart spänningar i musklerna. Fick rekommendationen att skritta och galoppera mer än trava och gärna promenera över bommar. Massören kommer tillbaka på fredag för att se om det har förändrat sig.

Nu ska vi fixa ström till hagarna, det har varit dåligt ett tag nu =) Återkommer kanske senare! UZ

måndag 26 juli

Publicerad 2010-07-26 22:55:47 i Blandat,

I dag blev det löshoppning av Leia. Hon hoppade 90 cm, ganska högt tycker jag, men det är klart att hon ligger i lä mot de treåringar som utbildas av proffs. Men vi tar det i vår egen takt. Vi tränade lite trick också. Min barnponny Balett kunde buga och sedan tacka och det håller jag på att försöka lära henne och Fia. Och så backa på komando. Jag säger back och pekar lite mot bogen och sedan backar de. Vet egentligen inte varför men jag tänker att när vi ska börja rygga så kanske hon fattar om jag säger back, trots att jag sitter på ryggen.

Tjejen åkte hem till kompisen som har sommarponnyer och red först en sväng, och sedan kom de hem till oss och red en sväng till på Vilma och på en annan ponny som finns i byn.

Jag har jobbat i dag, det gick bra, men idag fick jag jobba på lite ... nu blir det vila och i morgon kommer massören och jag är ledig.

Må fint önskar UZ

söndag 25 juli

Publicerad 2010-07-25 12:41:11 i Finemang,

Lyckan håller i sig. Fia Finemangs lilla fölis har valt att stanna kvar i magen och nu är det största faran över ... och vi fortsätter hålla tummarna för att allt ska gå bra.

Här kommer bilden. Enligt veterinären var den i helt normal storlek för tiden och allt såg ut som det skulle. Härligt att man har världens bästa veterinär bara på andra sidan stora vägen.Den ligger tydligen med huvudet neråt. Men jag ser verkligen ingenting som liknar en häst på den här skärmen.

Det regnar idag och Leia har fått på sig mamma Sonnys täcke igen. Blir alltid lite nostalgisk när jag tar på det. Hon blir så lik sin mamma då och jag saknar min Sonny så.

Nu blir det jobb för mig, ska bara äta lite först.


 Kl 22.39

Nu är jag hemma från jobbet, kvällen var lugn - riktigt lugn. Min snälla far hämtade mig och körde mig hem eftersom han har vår "extra" bil. När jag kom hem hade mannen, min kära, tagit in hästarna, gett dem mat och tagit av Leia täcket. Snällare man får man leta efter.

Nu blir det sängen, börjar känna mig lite sliten ... och jag som snart ska börja jobba igen! =)

Må gott UZ

lördag 24 juli

Publicerad 2010-07-24 17:35:26 i Blandat,

Har lyckats komma ut på en liten ridtur idag. Jag, tjejen och tjejens kompis. Leia, Vilma och Fia hängde med. Vi red runt Lund och hästarna var på strålande humör, pigg och glada. Det är så skönt när vädret är så där lagom! Leia skötte sig fint och var framåt.

Vi har också hunnit med en pajtävling, hallonpaj. Grannarna var här i förmiddags och åt paj. I kväll ska vi hem till dem och äta paj, sedan är barnen jury och ska avgöra vilken paj som är godast ... vill bara påpeka att det är männen i familjerna som kommit på tävlingen och som har bakat.

På återseende, UZ

Kl. 23.08

Nu är jag helt full i magen, av hallonpaj och av god kycklinggryta med chips. Har just kommit hem från grannen ... pajtävlingen skulle ju avgöras ... men det blev oavgjort. Båda var lika goda!

Jag förundras över grannarnas hem, där bor en mamma och en pappa och två barn, och där finns inte grejer över allt som det finns här hemma hos oss. Jag fattar inte det ... vi är nog inga städnissar, varken jag eller mannen. Samtidigt finns det inget härligare än ett rent och städat hem. Ibland tänker jag att det handlar om rutiner, men jag undrar om vi någonsin kommer få in det i våra liv. Vi har för mycket annat skoj och viktigt att göra än att städa.

Det var mörkt när jag gick och hämtade Leia och Fia i sommarhagen. Det duggregnade och blåste - höst, eller kanske riktig svensk sommar. Nu är de i alla fall inne hela gänget. Skönt att veta att de står torrt och lugnt i natt.

Jag ska också koja mig, i morgon blir det ultraljud igen. Ska kolla om Fias fölis satt sig fast =)

God natt önskar UZ

fredag 23 juli

Publicerad 2010-07-23 22:30:01 i Blandat,

I kväll var det riktigt höstlikt att gå ut och kvällskolla hästarna. Det var mörkt, vinden susade i träden och hästarna var lite uppjagade. De galopperade fram och tillbaka i hagen utan att riktigt komma till ro. Vet inte om det var Leia som ledde flocken, tror det, kanske var hon lycklig över att äntligen slippa blinningarna och svetten.

Dagen har i övrigt varit händelserik. Jag har skrivit tre mer eller mindre intressanta artiklar, ingen av dem kommer i tidningen förrän om ett par dagar. Vi fick också ett oväntat besök från en av mina studiekamrater från journalistutbildningen. Hon och hennes familj bor i Uppsala men av en händelse körde de förbi vår by och så klart bjöd vi på lunch och lite mys. Superkul att träffa henne igen och hela hennes familj.

Nu på kvällen har några av grannarna varit här och ätit kvällsmat, taco med kyckling istället för köttfärs, helt klart barnens favorit. Ett av grannbarnen stannade kvar så i natt blir det fnitter och bus i storkillens rum.

Och det var det hela för idag. En ledig dag väntar i morgon, kanske åker jag in till stan och köper färg till hästsläpet. Det har varit i behov av målning i ett par år och nu ska det bli av ... må gott önskar UZ

torsdag 22 juli

Publicerad 2010-07-22 22:15:39 i Blandat,

En dagstur med familjen till Börjes i Tingsryd blev det idag. Åskan slog sönder vårt elaggreagat och vi måste ju ha ett sånt för att hålla hästarna i hagen, speciellt lilla Vilma.

Vi stannade i Växjö på vägen ner och inhandlade en bättre begagnad traktor till lillkillen, en sådan man åker på och med vagn. Snacka om att han var lycklig ... så nu blir det en liten morot för honom att sluta med blöjan, annars är blöjan något som han inte kan leva utan ...

Leia och Fia har gått i sommarhagen hela dagen, men nu är de hemma igen. Tycker att det är skönt att ta hem dem varje kväll för att kolla över eventuella sår och insektsangrepp. Speciellt Leia är lite angripen på bringan, men jag smörjer henne med S-ryd salva, har sprutat på insektsmedel och ger dem dessutom vitlök att äta. Hoppas att det hjälper lite i alla fall.

I går bokade jag förresten massage till Leia, hon känns ibland lite stel och öm i musklerna så jag vill gärna att någon känner igenom henne ordentligt. Massören har också lovat att titta lite på Fia eftersom hon nu var stelare i bakdelen igen. Man kan inte massera en dräktig häst men att känna på henne och se henne röra sig kan ju inte skada. Spännande, det blir första hästmassagebesöket för min del.

Massören är inte någon främling utan tjejen som vi köpte Balett av en gång i tiden. 1981 tror jag att det var. Balett var ett underbart och personligt welsh mountainsto, min första ponny, mamma till Dennis, och hon fick stanna hos oss till 2003 då hon var 33 år gammal och det var dags för henne att vandra vidare till regnbågslandet.

Nu blir det jobb i morgon igen, ska faktiskt jobba dag, och skriva, så på lördag eller måndag kanske det kommer en liten artikel av mig i tidningen igen =) Ska verkligen bli kul.

Sov gott önskar UZ

onsdag 21 juli

Publicerad 2010-07-21 12:29:54 i Finemang,

Nu har hovis varit här och skott om Leia och lagt framskor på Fia. Hon tyckte att hon var stelare i bakdelen igen nu. Skit också. Jag blir så ledsen, vill ju bara att hon ska bli bra. ¨

Så nu funderar jag på om det var fel att lägga skor på henne för att vi promenadrider henne eller om hon ska vila helt ... tänk om man visste svaret. Hade jag bara vetat vad som är rätt för att hon ska bli bra så hade jag satsat allt på det ... Många säger att jag ska gå på magkänslan - men min magkänsla pendlar ju fram och tillbaka beroende på vad som händer. Ibland tänker jag att det så klart är bäst om hon får röra på sig, bygga lite muskler och hänga med ut med de andra, och ibland tänker jag att det bästa vore om hon fick vila vila vila så att kroppen läker i lugn och ro.

Tror dock att jag ska försöka stretcha henne lite igen, och massera just där problemet sitter.

Nu blir det jobb igen, kanske dyker upp igen senare, eller så återkommer jag i morgon, kram UZ

tisdag 20 juli

Publicerad 2010-07-20 21:07:08 i Blandat,

I dag har det blivit stranden igen, det var ett tag sedan nu. Mannen var kvar hemma och målade på stallet. Det behöver en strykning nu i sommar.

När vi kom hem från stranden käkade vi pannkakor och tog det lite lugnt. Gick och hämtade Fia och Leia från nya sommarhagen. De var verkligen överlyckliga när vi släppte dem i morse. Mannen tog bilder och jag ska se om jag kan få lägga ut några här sen.

Vi ville rida i alla fall, jag och tjejen, och killarna ville också följa med så idag gjorde vi en ny variant. Jag red Leia, Nellie red Fia och killarna och mannen körde Vilma. Det var jättelänge sedan vi körde henne och tyckte det var superkul. Hon är verkligen allsidig den lilla ponnyn.

Vi red bort till grannarnas stall för de hade satt upp några hinder på en äng. Det såg så inbjudande ut. Leia fattade direkt och galopperade snällt över några skutt och jag var så lycklig så. Vilken snäll unghäst! De senaste dagarna har hon inte bråkat alls mycket och jag tror till viss del att det beror på att det har blivit lite mer regelbunden ridning de senaste två veckorna.

I morgon blir det jobb igen, nu Morden i Midsommer, må gott önskar UZ

Här kommer lite bilder från morgonens utsläpp i den nya hagen.Nyfikna på den nya hagen.


Första galoppen runt.

 
Glädjeskutt.


I full galopp.


Min vackra flicka.

måndag 19 juli

Publicerad 2010-07-19 22:39:07 i Blandat,

Idag har vi fixat den nya hagen. Den blir superfin. Det är en äng mitt i skogen där grannarna slår hö, ängen har både skugga och öppna ytor så den passar prefekt till sommarhage. Vi slog i cirka 20 trästolpar och 80 plaststolpar och gjorde åt med nästan 900 meter tråd, så den blev ganska stor. I morgon ska vi släppa dit Leia och Fia för småhästarna skulle spricka om de gick där. Stort tack till mannen min som gjort det mesta arbetet. Tänk att en storstadskille kunde bli en så bra hästdräng =).

I kväll har vi dessutom varit ute på familjeridtur igen. Alla ville rida så vi drog ut på en liten runda. Fattar ni hur jag myser när alla hästarna och hela familjen är ute och rider samtidigt. Vilken dröm! Det blev en väldigt lugn ridtur, mest skritt.

Lugnet har lagt sig över Mattis igen och vi ska snart hämta nya krafter för en ny hemma-arbetsdag i morgon, sov gott önskar UZ

söndag 18 juli

Publicerad 2010-07-18 23:04:20 i Blandat,

Jobb idag igen. Men innan hann jag och tjejen åka till en av tjejens kompisar som lånar tre ponnyer över sommaren. Och jag, tjejen och kompisen red ut en lång runda. Ponnyerna var trevliga och snälla och det kändes verkligen tryggt att rida på en välinriden och erfaren häst igen.

Här kommer en liten bild från dagens ridtur.Vi hörs igen i morgon, må väl önskar UZ

lördag 17 juli

Publicerad 2010-07-17 22:53:54 i Blandat,

I dag har familjen Z gjort en utflykt till Varberg och hälsat på Bockstensmannen. Spännande - barnen var intresserade och vi fick en lyckad dag. På vägen hem stannade vi i Ullared och köpte stolpar till en sommarhage som vi ska hägna in i helgen. Vet inte vem som ska gå där med Leia, alla små ponnier är lika runda så ingen borde egentligen. Får väl låta dem turas om.På kvällen tog vi in alla hästarna och familjen gjorde en av mina favoritsysslor. Vi gick ut tillsammans med alla fyra hästarna. Lillkillen red Dennis med mannen som hjälp, storkillen red Vilma, tjejen red Fia och jag red Leia. Vi skrittade en lång runda och jag och tjejen travade och galopperade lite. Storkillen har fått kläm på traven men vill inte prova galopp ännu. Sista biten hem kom en liten äng och han frågade om han fick prova trava igen, Vilma blev glad och så klart pigg som vanligt och det hela slutade i en galopp. Killen hanterade det superfint trots att han blev rädd och osäker, och hans livs första galopp slutade med att han kunde sakta ner Vilma helt på egen hand. Duktiga =)

Nu är det kvällen igen och vi ska snart möta John Blund, sov gott önskar UZ

fredag 16 juli

Publicerad 2010-07-16 23:32:41 i Blandat,

I dag har det varit jobb igen. Kul, jag trivs verkligen med att komma tillbaka till mitt gamla jobb så här under sommaren. Jag gillar arbetsuppgifterna, människorna, pulsen och tidningsmiljön. Ändå ångrar jag inte en sekund att jag bytte bana och omskolade mig till lärare.

Något som jag inte gillar när jag jobbar kväll är att gå och hämta bilen på det torg en bit bort där vi har parkering. Vet egentligen inte varför, men jag tycker det är lite läskigt. Så varje kväll väntar jag in någon som också ska hem och så tar vi sällskap. I kväll när vi gick där och hon undrade om jag alltid varit "rädd" så kom jag att tänka på min och min bästis resa jorden runt.

Det var hösten 1996 och vi hade bestämt oss för att åka ett varv runt jorden, med bagaget i ryggsäck. Flygbiljetterna var förberedda i Sverige men allt boende fixade vi under resans gång. Det var verkligen ett av mitt livs största äventyr.Första anhalten var Los Angeles. Redan i förväg hade vi bokat in oss på ett hostel i närheten av Venice Beach och hostelägaren erbjöd sig att hämta oss på LA Airport. Vi tyckte det lät som en bra idé och jag glömmer aldrig när vi stod där i mörkret i ett gathörn i miljonstaden Los Angeles, med vår stora packning vid våra fötter och väntade på att någon skulle hämta oss, vi hade ingen aning om vem ...
Plötsligt gled det upp en stor amerikansk gammal bil utan tak och frågade om vi var de svenska flickorna ... glatt hoppade vi in och allt var helt underbart. Vi gled genom den enorma neonstaden med vinden fläktande i våra ansikten och äventyret hade bara börjat. Var jag rädd då? Nej, inte en chans ... totalt orädd och i god tro om att alla människor var godhjärtade.

Kan inte förklara vad det är som förändrat mig, åldern? Visheten? Erfarenheten? Kanske är det världen som förändrat sig, för visst var allt lite snällare för 15 år sedan.

Nog om detta, hästarna har stått inne mest hela dagen. Nu är de ute igen och har fått lite nattmat. Jag längtar efter att rida igen, och då hoppas jag att odjuren som biter mina vänner håller sig undan.

Ha en skön kväll önskar UZ 

torsdag 15 juli

Publicerad 2010-07-15 19:15:39 i Leia,

I dag har vi varit ute på ängen och ridit. Först med Vilma och Dennis och två av mina skoltjejer och sedan med Leia och Finemang och jag och tjejen. Första gången vi var där var det helt okej, det var nästan lite regnigt och svalt. Men när vi var där andra gången hade regnet försvunnit och solen kom fram, och då också odjuren. Leia tyckte att det var jobbigt och det gick inte så bra att rida. Längtar till den tid då odjuren inte finns ...

Mannen var i alla fall med och hade med kameran och några okej bilder blev det.Nu var det slut med bildbombningen, vad tycker ni om mina nya ridbyxor förresten? Nu är hästarna ute igen och jag ska hoppa in i duschen. Kanske blir det någon rad till senare i kväll,  på återseende UZ

onsdag 14 juli

Publicerad 2010-07-14 22:58:54 i Blandat,

Fyra dagars ledighet är över och i dag/kväll har jag jobbat på tidningen igen. Åter igen var det en lugn kväll, sommartorkan har börjat och då har vi inte så mycket heta nyheter att presentera.

Hästarna har faktiskt varit ute hela dagen, det har varit lite svalare, men de har ändå stått bak i skuggan vid uteboxen. Leia har till och med stått inne i uteboxen under vissa stunder i dag. Jag tror att det blir bra även på sommaren när vi har ett större utestall. Den box vi har nu ska utökas så totalt blir det ett utrymme på nästan 22 kvadratmeter, där två hästar ska bo nattetid och resten får möjlighet att vara där på dagarna.

Ha en skön kväll önskar UZ

tisdag 13 juli

Publicerad 2010-07-13 18:53:46 i Blandat,

Oj, vilket åskväder som drog över vår by. Jag tog in hästarna på grund av värmen redan i morse. Fick till och med sätta in en liten fläkt hos dem i stallet för att luften skulle röra sig lite.

Familjen drog ner till stranden och efter några timmar, mest i skuggan, så tornade de mörka molnen upp sig. Vi hann precis få in sakerna i bilen när regnet kom, luften blev på en gång klarare och svalare.

Jag tänkte då att hästarna skulle tycka det var skönt att få komma ut en stund så jag släppte ut dem. Bara en knapp halvtimma senare började åskan dundra över byn. Blixt efter blixt med dunder och brak. Hästarna stod med rumporna mot regnet och jag tänkte att de kanske ändå var säkrare inne så jag sprang ut för att ta in dem. Hu vad det var obehagligt, jag var riktigt rädd. Hästarna ville dock inte höra mig så efter några tappra försök att ropa in dem fick jag springa in igen - helt genomblöt. Och det var då det drog igång ordnentligt. Först blixt, sedan dunder, två kraftiga smällar. Vi hade hunnit dra ut kontaker och kablar så det var lungt. Den här gången hade vi tur.

Nu ska vi ut och bada med hunden, och sedan blir det allsång. Må gott önskar UZ

kl 22.58

Lugnet har lagt sig över Mattisgården. Kvällen bjöd på hundbad vid stranden, pizza med bästa morfar, allsång och sedan Morden i Midsommer. Här kommer bilder från kvällens dopp, bästa mannen, bästa barnen med bästisen Tilda.


Väntar på bollen.


Vem kommer först?


Samarbete.


Lillkllen kan också.Lycklig blöt hund!

Godnatt från oss här på Mattis

måndag 12 juli

Publicerad 2010-07-12 23:04:54 i Blandat,

Ännu en dag i det tropiska sommar-Sverige. Vi försökte stanna hemma och jobba lite på förmiddagen men vid lunchtid var det omöjligt och hela familjen drog till stranden. Där fläktar det lite i alla fall. Och mycket folk var där i dag.

Här är mina två goa killar.Efter stranden bjöd vi grannarna på grillat. Mysigt, barnen hade vattenkrig och vi satt och tjötade.

Vid nio tog vi in hästarna för en liten ridtur, en stallmamma och hennes döttrar kom med sina hästar, men odjuren - alla insekter - kombinerat med värmen gjorde att ridturen blev kort och ofokuserad. Svampade av hästarna efteråt och de verkade njuta av det.

Nu är fläktarna igång och vi inväntar ännu en varm natt, sov gott önskar UZ

söndag 11 juli

Publicerad 2010-07-11 21:45:02 i Blandat,

Dagarna går och värmen består, väntar på ett härligt uppfriskande regn. Jag klagar inte, jag gillar värme och sol, men marken törstar och hästarna stampar runt i torkan och jag tror att de också längtar efter regn.

Nu är de ute, men har varit inne nästan hela dagen. Lilla Vilma har börjat tappa respekten för staketet och plötsligt såg det ut så här utanför vårt fönster.En liten söt svartvit ponny på väg in i barnens tält från 80-talet. Vi lät henne vara en stund, för hon står ju inne en hel del på grund av fångrisken. Och när jag tittade ut för en stund sedan var hon inne i hagen igen. Goa lilla ponny!

Nu kom visst regnet, jag ska gå ut en sväng och känna på det, härligt, äntligen, ha en skön kväll önskar UZ

lördag 10 juli

Publicerad 2010-07-10 22:11:48 i Blandat,

I dag har det varit varmt, upp emot 30 grader, så att till och med jag har badat ... inte bara en gång utan två. Det var otroligt jobbigt att komma i vattnet, jag gillar inte när det känns kallt, men riktigt skönt när man doppat sig. Härligt, och barnen var överlyckliga när mamma badade. =)

Under dagen har även mannens syster med familj kommit hit för att fira lillkillen. Jättemysigt att äntligen träffas, det sker alldeles för sällan. Deras lilla tjej som för övrigt är född på min födelsedag är snart ett år och har vuxit upp och blivit ett riktigt litet charmtroll. Söt som en liten docka.

Nu på kvällen tog jag och tjejen och red ut en liten runda i kvällsvärmen. Vi red bort till paddocken och tog några rundor runt. Det gick bra, men var alldeles för varmt, trots att det var efter nio. Jag skuttade två gånger med Leia, ca 30 cm, och hon tyckte det var roligt.

Nu står de inne, avsvampade och med god mat, ska släppa ut dem senare så att de får stå inne i morgon på morgonen igen.

Nu blir det glass och jordgubbar framför fotbollen, mums mums, på återseende UZ

Så här mysigt har vi det på vår altan, när solen har gått ner och ljusen är tända.

fredag 9 juli

Publicerad 2010-07-09 23:05:58 i Blandat,

Lillkillens födelsedag idag, hurra, hurra, hurra. Tre år sedan vår minsta prins kom till världen. Åh, vilken lycka det är att ha tre underbara barn.

I dag har vi firat med glass, sång och paketer i sängen, därefter kom mormor och morfar och farmor och farfar och så åt vi tårta ute på altanen.

I eftermiddag har jag jobbat och familjen kom in och käkade pizza hos oss på redaktionen, en fredagstradition sedan förr i tiden. Kvällen har varit lugn i övrigt och allt flöt på som det skulle.

När jag kom hem flyttade jag hästarna till en hage med lite mer mat. De tre ponnierna är verkligen sommartjocka men Leia är relativt slank. Hon är inte smal, men heller inte rund och go som sommarhästar brukar vara. Kanske beror det på att hon växer, men då är det ju desto viktigare att hon får ordentligt att äta.

Svärföräldrarna hade med en liten dator till oss så nu sitter vi här mannen och jag med varsin dator igen. Egentligen tillhör den jag har barnen, men när de har somnat så har jag fri tillgång.

Ha en vilosam natt önskar UZ

torsdag 8 juli

Publicerad 2010-07-08 22:18:37 i Blandat,

Idag har jag tagit tag i saker, det är bra. Men jag fick ont i huvudet och det är inte bra, speciellt inte om man ska åka till Gekås och shoppa. Och jag har aldrig ont i huvudet så jag har ingen beredskap alls för det ... och inte gillar jag huvudvärkstabletter heller.

Så det blev inte så mycket shoppat i Ullared, lite till lillkillen som fyller tre år i morgon. Det var det viktigaste. Lite till hästarna, var ute efter ett tredelat bett till Leia. Hon är så himla känslig i munnen så jag vill ha något milt till henne, men det fanns inget. Men jag hittade nya stigläder till Fias nya sadel och så impulsköpte jag ett par nya ridbyxor till mig. Ett par bruna som inte är tajta ner till utan liksom raka. Får se hur bra det blir.

Hästarna har stått inne på dagen igen. Nu är det inte värmen som är värst. Bremsarna, bromsarna, blinningarna eller vad de nu heter är  hopplösa. Leia får verkligen panik av dem så hon var tacksam för att få komma in. I stället får de vara ute i natt.

I morgon blir det kalas, mormor, morfar, farmor och farfar kommer och firar lillkillen - tre år vad tiden går fort.

Hoppas ni alla mår bra, UZ

onsdag 7 juli

Publicerad 2010-07-07 23:23:50 i Blandat,

Ännu en jobbdag, och det har gått bra. Lite struligt med vändningar i artikelinnehåll och så. En sida fick jag göra om efter att den var skickad på grund av att allt innehåll förändrades, men  det var ändå en bra kväll ...

Läste dock lite många snyftbloggar, sådana bloggar där mammor skriver om sina sjuka barn, eller äkta hälfter skriver om sina förlorade respektive. Hu vad sånt är jobbigt, livet är så skört. Varje dag är meningsfull, speciellt med barnen.

Hästarna har gått ute och stått inne, försökte städa stallet på förmiddagen, men barnen tyckte det var trist så det blev mest att vi plockade ut allt ur sadelkammaren ... och sedan lyfte in det igen. Insåg att jag har allt för mycket grejer och måste organisera lite bättre, speciellt om det ska komma in en ny liten vän som behöver plats.

Nu är det sängen som gäller, kram UZ

tisdag 6 juli

Publicerad 2010-07-06 21:53:39 i Blandat,

I dag är det åtta år sedan jag och mannen lovade varandra evig kärlek i nöd och lust. Mest har det faktiskt varit lust ... och lite nöd ibland =)

Vi gifte oss i byns vackra kyrka, fast vi bodde inte här då utan en halvmil bort. Vi åkte häst och vagn hem, stannade vid den lilla forsen och tog bilder och hemma på det lilla torpet där vi bodde då väntade 120 gäster på en fest utan dess like. Grannen Sven, 80 år, sa att det var den bästa festen i mannaminne. Vi åt, drack, spexade och dansade på vår björkprydda loge och allt var bara helt underbart. Jag hade aldrig tänkt mig ett så stort bröllop men när jag såg logen första gången så tänkte jag att här vill jag ha bröllopsfest och då blev det. Åtta år har gått och det har varit fantastiska år när massor av saker hänt.
Här kommer en kort resume.

Vi börjar resumen året innan bröllopet:

2001 Tjejen föddes
2002 Vi gifte oss
2003 Storkillen kom
2004 Jag började plugga igen
2005 Vi köpte tomt och byggde stall
2006 Vi byggde hus och flyttade
2007 Jag tog examen och lillkillen föddes
2008 Vi köpte Leia och jag sa upp mig på tidningen och börjde jobba som lärare
2009 Vi köpte Fia
2010 Egentligen det lugnaste året på länge ... men Fias fölis blir väl en stor grej inför nästa år.

Så här blev bröllopsfrukosten i morse.Och här är min present - en vinranka.Mannen fick ett par skor av mig, ett par vita adidas, jättesnygga, men så klart bytte han dem ... som alltid när jag ger honom nåt ... men bara till en större storlek.

På eftermiddagen har vi varit med stalltjejen och kollat på en låneponny, en c-ponny på 17 år som egentligen ska vara i avelsboxen men som kan få ett år ledigt. I så fall får Dennis och Vilma gå på lösdrift i vinter så att stalltjejens ponny kan bo här hos oss.

Nu på kvällen har jag och tjejen varit ute och ridit en kort runda, Leia var lite spänd, men det blir ju så när det inte blir någon regelbundenhet i ridningen. Vilma var pigg som vanligt, hon är för härlig.

Och när vi kom hem var grillen tänd och mannen hade dukat fint till bröllopsmiddag på altanen tillsammans med våra goa ungar.
Åhh, vad vi har det bra.

Nu ska vi mysa i soffan, må gott önskar UZ

måndag 5 juli

Publicerad 2010-07-05 23:21:22 i Blandat,

Har jobbat igen, det blir mycket hästpengar ... det är ju därför jag "dubbeljobbar". Jag jobbar på mitt sommarlov för att tjäna in pengar till våra hästar. Bra tycker jag =) Men många tycker att jag är tokig som inte njuter av ledighet och semester. Mannen är ledig i sex veckor i stället så barnen får vara hemma.

Men i morgon är jag ledig, och ska vara med barnen hela dagen. Förhoppningsvis blir det mycket hästvård, värmen har hindrat oss i ett par dagar nu.

Bjuder på en vinterbild för att svalka ner er lite =)


Från i vintras då vi fodrade både fåglar och rådjur ... vilka kontraster.

En god och sval natt önskar jag er, UZ

Söndag 4 juli

Publicerad 2010-07-04 23:09:23 i Blandat,

Det blir inte mycket bloggande på mina jobbdagar. Kommer inte hem förrän efter elva och då har jag varit borta sedan halv två...

Hästarna har gått ute en del idag, men har blivit avsvalkade genom att stå inne i vårt svala stall. Vi var vid stranden på förmiddagen och när jag åkte till jobbet så åkte familjen och kusinerna till Chaparral och busade runt i hettan. Båda feberbarnen har varit feberfria i dag, men de har tyvärr inte ätit så mycket.
Idag är det förresten min namnsdag, grattis till mig. Må gott önskar UZ

lördag 3 juli

Publicerad 2010-07-03 22:54:06 i Blandat,

Vilken värme! Jag har suttit inne hela dagen med två febriga barn, en lillkille och en stor tjej. Båda har pendlat mellan 38 och 40 och det har inte varit roligt i denna värme.
De andra har varit på stranden och badat. Nu i kväll har vi haft världens grillkväll med mormor och morfar, syster och hennes sambo och hans föräldrar och syster. Jättemysigt och gott.
Nu ska mellankillen och kusinen gå ut i tältet och sova, mannen hänger med. Får se hur länge de stannar där.
Hästarna är ute för de har varit inne flera timmar mitt på dagen.
Må gott önskar en trött och varm UZ

fredag 2 juli

Publicerad 2010-07-02 23:10:35 i Blandat,

Precis hemma från jobbet. Har varit en lång men lugn kväll, inga stor nyheter i morgon =)
Hästarna har varit inne stora delar av dagen på grund av värmen så nu går de ute. Tror att det blir en innedag för dem i morgon igen. Värmen är tropisk ...
Lillkillen har feber och  ligger här som en brännhet ugn, ska snart lägga mig och försöka söva honom.
Hoppas ni alla har fläktar som svalkar i det varma varma sommarvädret. Må gott önskar UZ

torsdag 1 juli

Publicerad 2010-07-01 21:15:10 i Blandat,

Juli är redan här, var tar tiden vägen? Idag bytte vi stranden mot det tempererade utebadet. Vädret var så där men barnen badade och hade det mysigt. Stalltjejen var med och då blir det extra roligt för oss alla. Till och med jag vågade mig i vattnet. Storkillen hoppade från trampolinen trots att han inte kan simma, men med puffar på armarna kände han sig helt trygg. Badet slutade med att lillklillen snubblade och skrapade pannan och knät i asfalten och sa: Åååkka heem nu, och då gjorde vi det.

Därefter har vi varit på dagisfest och käkat finfin mat och fikat och umgåtts med alla mysiga barn och föräldrar. Storkusinen följde med och han blev snabbt poppis bland alla de andra barnen.

Mannen monterar våra nya utemöbler som ska stå på vår nyoljade altan. Kanske blir det en fika där lite senare i kväll. Hästarna går fortfarande ute men jag ska gå ner och ta in de stora lite senare så att de slipper alla knott i kväll.

På återseende önskar UZ

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela