Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

Söndag 13 november

Publicerad 2011-11-13 07:36:14 i Blandat,

Dagarna går - i dag är det en månad kvar till Lucia. Helt otroligt!

Det är bara jag och lillkillen vakna. Vi har druckit kaffe och välling i soffan och jag har varit ute hos hästarna och morgonmyst.

Leias ben är något bättre. Veterinären var här i torsdags och kollade på henne och insatsen just nu är medicin plus salicylvacelin och en annan bakteridödande salva som jag tar först. Jag tvättar försiktigt och inte med så starkt för att de goda bakterierna också ska överleva. Men det känns ändå segt. Jag vill att hon ska bli bättre fort.

Tjejen rider sin Saga och Vilma motioneras av några utvalda tjejer från stan.

I dag ska vi fira världens bästa pappa och sedan blir det städning. Huset behöver en riktig genomgång ... suck ... det är ju så trist att städa.

Ha en skön söndag önskar UZ

Kärt återseende

Publicerad 2011-11-05 21:39:11 i Leia,

Det blev ett kärt återseende när Leia fick träffa sina kompisar på hemmaplan igen. Benet såg sådär ut. Svullet och lite söndertvättat. Men det behövs ju tvätt för att få bort bakterierna.
I kväll har jag bara tvättat med lactasyl för att de goda bakterierna ska få chans att överleva. Och så smörjde jag med helosan.
Här kommer lite bilder.
En trivsam rullning efter resan hem och lite bus med kompisarna.
Vi hörs igen, ha en trevlig lördagkväll önskar UZ

Lördag 5 november

Publicerad 2011-11-05 07:47:17 i Leia,

Jaha å så blir livet inte alltid som man tänkt sig. Om några timmar kommer min fina unghäst Leia tillbaka - inte helt kry. Jag har en vän i grannbyns ord ringandes i örat "låna aldrig ut en häst - sälj hellre. Det kan sluta med att du står där med problem som du själv inte orsakat." Och så har det nu blivit.

Anledningen till att fodervärdsfamiljen lämnar tillbaka henne är dock inte skadan, sårskada från hagen, utan att de har blivit erbjudna en äldre och mer färdig tävlingshäst och tycker då att det är mer jobb/utbildning innan de kan börja tävla med min häst. Och visst, jag förstår tanken och möjligheten, för dem.

Den primära lösningen för mig är nu att låta Leia vila några månader. Hon är redan ur form så det ställer inte till något problem. Och sedan har jag två val, förutsatt att hon blir helt frisk. Antingen sälja henne eller lära mig att rida henne med hjälp av andra. Flera personer har redan erbjudit sig att hjälpa mig.

Drömmen vore så klart att jag klarade av henne själv och att någon då och då kunde hjälpa mig att tävla henne och ta henne vidare i utbildning men jag har dåligt självförtroende och hon är en känslig men tuff häst som behöver en stabil ledare så jag har i så fall en hel del att jobba med.

Jag har hittat ett ridläger för vuxna där man arbetar mycket med kommunikationen mellan häst och ryttare så kanske är det mitt nästa nya mål att spara pengar till.

Som en följd av det här har jag också fått lämna tillbaka min pärla - Majsan. Eftersom jag inte kan ha så många hästar här hemma. Många tårar blev det den dagen då vi red tillbaka henne till hennes hemgård igen.

Osäkerheten med Fia är också stor. Hon har blivit bättre till viss del, är ohalt på rakt spår, men är fortfarande knackig på böjt spår. Jag har fått en eventuell möjlighet att "byta" henne med en superseriös uppfödare av welshponnyer, som kan tänka sig att ha henne i sin avel. Det skulle vara ett hundraprocentigt hem där hon skulle ha det jättebra och jag skulle fortfarande ha kontakt med henne och kunna följa hennes liv som avelssto. Egentligen vet jag inte varför jag inte bara bestämmer mig när jag har en sådan chans - men vi älskar ju henne så himla mycket.

Vi får se, ibland får man bara lita på att det finns någon mening med det som sker, och att allt löser sig till slut.

Ha en skön lördag, kanske återkommer jag snarare än vad man kan tro, eftersom behovet att skriva ökar när jag har mycket att tänka på.

På återseende önskar UZ

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela