Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

onsdag 11 augusti

Publicerad 2010-08-11 22:39:45 i Blandat,

Barnen sov aldrig på höskullen i natt. Storkillen ringde en halvtimme efter att jag sagt godnatt. Mannen hämtade honom. Lite drygt en timme senare ringer tjejen och har fått en allergisk reaktion, hon är lite överkänslig mot damm och skullen var väl inte helt dammfri. Svullen i ögonen och rosslig i bröstet var hon när hon kom hem. Så båda sov gott här hemma i stället.

Idag är det morfars födelsedag och vi hade ordnat med överraskningsbesök av kusinerna från Stockholm, det blev lyckat och mysigt med god mat och glada skratt. Bra jobbat, mormor!

Sedan skulle kusinerna och morfar gå bort till granngården och hämta Vilma som blivit kvar där. Och vad gör hon, den lilla hästen, rymmer och sticker rätt upp i skogen. Det har aldrig hänt tidigare. Himla dumma ponny! Så det var bara att ge sig ut i skogen och ropa och leta - ingen ponny någonstans. Vi letade och letade, det började skymma, till slut fick mannen syn på henne på en äng i utkanten av byn. Skönt. Många otäcka tankar hinner man tänka när man går där och letar efter sin lilla vän.

Livet blir aldrig tråkigt när man har hästar! Ha en go kväll önskar UZ

Kommentarer

Postat av: Anna o Wille

Publicerad 2010-08-12 20:50:52

Vilken tur ni fick tag på henne....nej har man djur blir livet aldrig tråkigt.

Skulle inte vilja vara utan dom... Ha det så gott Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela