Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

Söndag 1 maj

Publicerad 2011-05-01 12:51:23 i Blandat,

Firade en härlig valborg i går här hemma i byn. Mycket goda vänner, god mat och skönt väder. Åtminstone till att börja med.

I dag har vi varit på klubbhoppning igen. Tjejen och Sagas tredje ... och nu kom den första motgången. Tanken var att hoppa 50 och 60, men det var nog en lite för tidig övergång. Höjden är egentligen inga problem men styrningen. Saga var jättepigg och stark - så inne på banan tappade tjejen kontrollen över sin pigga ponny och de sprang förbi två hinder. Lite läskigt var känslan av att inte ha kontroll så vi valde att byta ryttare till en lite mer erfaren i 60 cm. Även då var Saga pigg och stark men den andra ryttaren är mycket tuffare och mycket mer erfaren så hon lyckades styra över henne över de flesta hindrena.

Nu ska vi i alla fall vila från det där med tävlingar ... samla nytt mod ... backa tillbaka till 40 och 50 till de höjderna sitter ordentligt och jobba med styrningen och lydnaden. Det är lätt att glömma bort att både Saga och tjejen fortfarande är helt gröna - för de är oftast så duktiga tillsammans.

Det är lunchdags och vi ska äta upp resterna från igår - mums.

Ha en skön dag önskar UZ

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela