Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

Torsdag 25 augusti

Publicerad 2011-08-25 13:51:40 i Manboy,

Tiden går, sommarjobbet är avslutat och skoljobbet är påbörjat. Har även fått ytterligare ett extrajobb som copy. Vi får väl se hur det går .... har aldrig skrivit reklam förut men det ska nog gå bra.

Hästarna mår fortfarande fint. Majsan har varit utlånad en vecka till ett krönikespel i en av grannbyarna. Där gjorde hon succé som hon gör överallt. Alla älskar Majsan.

Fia rids fortfarande i skritt men snart ska vi börja trava så smått. Hon är ganska omusklad så jag längtar till vi kommer igång lite mer ordentligt med henne. Manboy stannar inne i boxen tillsammans med någon av de andra ponnyerna och det går okej.

Han har verkligen vuxit. I manken är han omkring 105 cm, men jag har inget att jämföra med så jag vet inte om han är stor eller liten - han är bara fin och blir mer och mer grå.
Leia trivs bra hos sin ryttare och jag har varit där en hel del och lasttränat henne. I lördags var vi iväg och visade henne för en tränare som blev helförtjust i henne. Sedan var vi iväg i tisdags hos ett proffs och visade henne. Frågan var om jag skulle anmäla henne till kvaliteten eller inte. Men proffset tyckte att hon var för otränad ännu så hon tyckte det var dumt. Och så får det bli ... istället blir det lite klubbhoppningar och lokala tävlingar och så får hon fortsätta att utvecklas i sin egen takt.

Småponnierna Saga och Vilma rids ordentligt varje dag och i söndags var tjejen på klubbhoppning i grannklubben och hoppade dem på den stora grusbanan. Det gick toppen och vi fick med oss två rosetter hem.

Ha en go dag, ni som inte tröttnar på att titta in här ibland trots att jag är ursel på att uppdatera, önskar UZ

Måndag 1 augusti

Publicerad 2011-08-01 21:43:41 i Blandat,

Oj oj oj. Man kan ju nästan tro att jag har gett upp bloggen igen, men det har jag inte, bara haft lite välförtjänt vila.

På Mattisgården har det inte hänt så mycket. Sommaren har rullat på. Lillkillen har fyllt fyra år. Manboy har förvandlats från en brun tanig fölunge till en grå reslig hingstunge. Han är fortfarande lite busig men vi leder honom ibland för att bibehålla den träningen.

Fia rids i skritt varannan dag nu och hittills har allt sett fint ut.

Vilma har överlevt sommarens fångrisk och kan nu beta med de andra hästarna i den nerbetade hagen. Saga har varit hos grannarna på lite ridning i en vecka när vi var i väg på en underbar semester tur till västkusten. Semestern bjöd på allt - sol, bad, salta klippor, otroligt god mat, fint umgänge av goa vänner, krabbfiske och Lisebergsbesök. Helt enkelt en fantastisk resa. Och här hemma höll världens bästa morfar ställningarna och tog hand om hus och djur.

I övrig har jag jobbat,  jobbat och jobbat. Suck. Den här sommaren blev det lite för många arbetspass. Men nu är det bara fem pass kvar innan skoljobbet börjar igen.

Må gott alla ni som troget tittar hit lite då och då, UZ

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela