Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

Dennis

Publicerad 2010-03-31 22:06:21 i Dennis,
Dennis, eller Cherokee som han egentligen heter, är en 19-årig welsh mountainherre. Han påminner mest om Mulle i Min Häst-tidningarna. Han älskar mat och hittar mest på hyss hela tiden. Han gillar när vi rider ut, men tycker det är dötrist att gå på banan. Då vill han inte alls.

Han är tävlad en del på klubbhoppningar, men inte på några höga höjder. Han har varit utlånad i omgångar, men har varit hemma sedan 2005. Våra barn rider honom och bäst trivs han när vi är ute och promenerar tillsammans hela familjen.

Han är son till min barnponny Balett så vi har haft honom sedan han föddes den 9 juni 1991. Och med största sannolikhet kommer han att stanna hos oss resten av livet.

 

Finemang

Publicerad 2010-03-31 21:14:28 i Finemang,


Finemang som vi även kallar Fia är ett sexårigt welshsto. Hon är skimmel och är visad ett flertal gånger med avelsdiplom, gångartsdiplom och hoppdiplom. Hon har fått ett föl.

När hon kom till oss för precis ett år sedan var hon i stort sett bara insutten. Vi red in henne långsamt och försiktigt och hon svarade med att vara positiv och samarbetsvillig. Hon är helt enkelt en underbar häst med ett suveränt psyke.

Vi kom så långt att vi debuterade henne på en klubbhoppning, 40 cm och 50 cm, och vi kom hem med två clear round-rosetter. Lycka!

Men strax därefter upptäckte vi en rörelsestörning, en diffus hälta. Sju månader och ett antal klinikbesök, röntgen, ultraljud, equiterapeuter, kiropraktor, sadelutprovare och hovslagare så har vi fortfarande inte löst gåtan med vad det är som gör att hon rör sig konstigt.

Det sista veterinären ordinerade var ett års vila och betäckning, eventuellt lite promenadridning. Och det är väl på det spåret vi är. Jag har tittat ut en hingst och vi är helt inne på att hon ska ta det lungt i ett år. Jag har dock bestämt att vi ska försöka köra in henne, eftersom jag tror att det kan vara ett bra sätt att stärka hennes muskler och kropp.

Men jag har inte riktigt gett upp ännu, det blir ett försök till och denna gången till en osteopat. Kanske, kanske har han svaret.

Välkommen

Publicerad 2010-03-31 20:44:16 i ,

Den här bloggen ska handla om våra fyra hästar och allt som sker kring dem. Hästarna ska så småninom presenteras en och en och jag ska skriva om arbetet med dem.

Idag har jag varit ute och tömkört Fia. Det var kanske femte gången vi gjorde det och det fungerade finfint. Hon är lite känslig för ljud och rörelser bakom henne, men jag tror att det kommer att bli bra. Hon är så fin =).

Om några dagar ska vi åka till en osteopat med henne för att se om han kan lösa hennes rörelsestörning. Sedan ger jag upp! Då blir det betäckning och promenadridning/körning.

Så småningom kommer jag att presentera våra hästar en och en och också lägga ut bilder på dem.

Sov gott, UZ

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela