Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

Torsdag 30 december

Publicerad 2010-12-30 19:29:24 i Blandat,Året är snart slut och det är dags att summera det som hänt. I stort har det varit ett toppenår, men så klart med vissa mörka moln.

Det goda som har hänt är att Fia blivit dräktig, att jag fått fast jobb på skolan samtidigt som jag får jobba nästan så mycket som jag orkar och vill på tidningen - två toppenjobb som jag inte vill vara utan. Vi har köpt lilla Saga och trots att det verkade smått omöjligt i början så har hon visat sig vara en underbar liten tjej som vår tjej passar så fint ihop med. Sist men inte minst så har vi fått vara friska och bibehållt vårt positiva hem med mest glada miner och samarbete.

Något annat stort som hänt är att vår Dennis flyttat. Vet inte om det är bra eller dåligt. Det är både bra och dåligt. Bra för att han har fått ett bra hem som uppskattar honom för den han är, men dåligt för att vi saknar honom - det är tomt utan vår lille envisa kille.

Det mindre goda är så klart allt kämpande som min älskade sis och hennes lille pojk haft, att leva med en farlig men ändå kontrollerbar sjukdom är en svår balansgång och så många gånger önskar jag att jag kunnat hjälpa till mer. Jag beundrar hela deras "stora" familj som samarbetar så bra och som har förmågan att se framåt trots att det ibland är tufft. Av hela mitt hjärta önskar jag att kommande år blir lättare för dem.

Inför nästa år hoppas jag att vi får fortsätta vara friska och behålla vårt goda humör och vår glädje, kärlek och harmoni i familjen. Jag önskar att det blir stabilt för sis med familj och att de gamla får fortsätta att förgylla vår vardag.

Jag hoppas att vi kommer jobba vidare med våra hästar, att jag hittar någon bra människa som vill utbilda Leia, att tjejen kommer vidare med sin lilla Saga och att vi får en frisk liten föling.

Det är mycket man tror och hoppas på, förväntningar och drömmar, men jag försöker njuta av varje dag och inte ta för mycket för givet. Livet är viktigt att leva varje dag.

GOTT NYTT ÅR till er alla som titta förbi här ibland.

Lämna gärna en hälsning så att jag vet vilka ni är =)

Kramar från UZ

Torsdag 16 december

Publicerad 2010-12-16 15:52:04 i Saga,

I morgon är det två månader sedan vi hämtade lilla Saga, tiden har verkligen gått fort och hon har utvecklats enormt.

I dag har tjejen och hennes kompis trotsat snöblåst och kyla och gett sig ut på en tur med de små ponnyerna Vilma och Saga. Det är riktiga hästtjejer det =)

Det blev både trav och galopp på egen hand för tjejen. Vem kunde tro det för två månader sedan när vi knappt kunde hosta utan att Saga flög upp i väggen.

Här kommer en bild på tjejen och hennes favoritponny.Ha en skön eftermiddag önskar UZ

Halvtid i dräktigheten

Publicerad 2010-12-12 13:59:42 i Finemang,

Nu har det gått exakt sex månader sedan Fia träffade sin prins och kärlek uppstod. Så här ser hon ut, mycket lurvig päls men visst syns det att hon har nåt där i magen under all päls.

Söndag 12 december eftermiddag

Publicerad 2010-12-12 13:57:03 i Blandat,

Nu har vi varit ute och ridit. Himlen var klarblå, solen sken, snön gnistrade och det var bitande kallt, men ändå så härligt. Här kommer lite fina bilder på de fina tjejerna på sina fina ponnyer.Välpälsade hästar som vilar sig i solen.


Söndag 12 december

Publicerad 2010-12-12 09:01:35 i Saga,

Det är söndag morgon och det är bara jag och lillkillen som är vakna. Hästarna är fodrade och utsläppta och faktiskt var en hel del av julpyntet kvar - en del låg i boxarna ... och en del var uppätet.

Fick bilder från stalltjejen igår från gårdagens ridlektion. Det är stalltjejens mamma som tagit dem. Och här kommer några.Stolt mamma tillsammans med bästa tjejen och fina Saga.Första galoppen.Fina stalltjejen och hennes fina Dagmar.

Ha en skön söndag önskar UZ

Lördag 11 december

Publicerad 2010-12-11 18:29:56 i Blandat,

I dag har vi varit på vår första resa till ridhuset med Saga och Dagmar. Det gick jättebra och ponnierna och tjejerna skötte sig helt fantastiskt. Både tjejen och stalltjejen gjorde många nya framsteg och för första gången galopperade tjejen själv på sin lilla Saga. Tränaren var mycket nöjd och berömde dem ordentligt. Nu längtar vi redan till nästa gång som vi kan åka.

I stallet har vi julpyntat och gjort fint med granris, äpplen och apelsiner med nejlikor. Men vi får se hur mycket som är kvar i morgon. Både Saga och Dagmar tog en rejäl tugga av granriset det första de gjorde när de kom in.

Jag har för säkerhetsskull tagit några bilder för att visa hur fint det var innan hästarna kom in =)Visst är det fint. Vi får se hur fint det är i morgon på morgonen. Nu ska vi i väg på glöggfest. Storkillen är lite krasslig så vi stannar nog inte så länge.

Ha en go lördagskväll önskar UZ

Torsdag 9 december

Publicerad 2010-12-09 20:51:10 i Blandat,

Torsdagar verkar vara mina bästa bloggdagar ... kanske är det då jag har tid och lust att summera mitt liv.

I dag har varit en bra hästdag. Efter att jag hämtat barnen plus en del av deras kompisar tog vi in både Fia och Vilma. Min inkörning av Fia har liksom stannat upp och jag har gått och tänkt i flera dagar att jag skulle vilja prova att tolka med henne. Kanske är det en bra del av inkörningen. Hon blir ju i alla fall van vid att ha något bakom sig utan att det kan hända så mycket. Vi binder aldrig fast pulkorna utan den som sitter i pulkan får hålla i ett rep och trillar man av eller släpper så blir det alltså inga slängade, flängande pulkor efter hästen.

Fia tog det i alla fall med sans. Först drog jag pulkan brevid henne och sedan lät jag tjejen sitta i pulkan och jag ledde henne. Det gick superbra och hon var jätteduktig.

Barnen tolkade också med Vilma och det gick alldeles utmärkt. Hon älskar verkligen att springa i snön.

När stalltjejen kom så tog vi in Dagmar och Saga för en liten tur. Tanken var att tjejen skulle rida men hon hade ju sina kompisar här så jag tog en liten tur i stället. Jätteroligt att sitta på hästryggen igen.

Nu ska vi kolla Robinson och sedan blir det tidig säng för mig. Ha en skön kväll önskar UZ

torsdag 2 december

Publicerad 2010-12-02 21:20:21 i Blandat,

I dag har vi varit på grötfest på förskolan. Det är verkligen en härlig tradition och då får man avsmaka julens första skinkmacka. Mums, jag tror jag klämde tre ... =)

Ridningen har det väl blivit lite si sådär med. Vi försöker trotsa vind, snö, mörker och kyla. Men det är inte jättekul och det är svårt att göra annat än att skritta.

I dag har vi spårat upp ett spår i en av hagarna som vi inte använder och så har vi ridit där. Hästarna var lagom pigga och glada och vi var nöjda för att vi kom ut på en liten tur även idag.

Utehästarna har klarat kylan fint, de får nästan obegränsat med mat och har mjuk och fin halm att ligga på. Vi har satt upp en lampa i stallet så nu är det lätt att mocka. Tidigare gick jag med pannlampa och försökte hitta högarna och det var inte så lätt.

Vår nya vän Dagmar har inte riktigt vant sig vid hösilaget så hon får hö i stället, lite ensilage vid lunchtid då hon och Saga släpps ihop. På morgonen står de i var sin hage så att Dagmar får äta sitt hö i fred.

Ha en skön kväll önskar UZ

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela