Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

Måndag 31 januari

Publicerad 2011-01-31 20:25:55 i Blandat,

Sista dagen i januari. Sitter och tittar på familjen Annorlunda och både beundrar dem och förfasas över situationen. Tänk att ha så många barn. Vilken lycka, men vilket slit!

Våra egna tre ligger till sängs, två har krypit ner i samma säng. De gillar att somna tillsammans och oftast går det bra, ibland blir det lite bus. Problemet är att sängen är en loftsäng och vi vågar inte låta lillkillen ligga där en hel natt - tänk om han trillar ner. Så lite senare bär vi in honom i hans egen säng. Älskade ungar!

I dag har vi varit i ridhuset igen. Det gick toppenbra. Tjejen red så fint. lungt och fokuserat och Saga var harmonisk och positiv. De hoppade bana för första gången och allt bara flöt på. Helt underbart!

Hoppas ni också har haft en bra dag! På återseende önskar UZ

Söndag 23 januari

Publicerad 2011-01-23 17:48:41 i Blandat,

Städningen fortsatte hela förmiddagen, men vi nöjde oss med att bara fixa halva vinden. Tre säckar skräp, tre säckar till hjälpsändning och tio nya lådor packade med massor av grejer.

På eftermiddagen provade jag på att knyta en repgrimma till Saga efter instruktion på nätet. Den blev sådär, fick inte riktigt till alla knutar. Så här blev det.
Sedan tog jag och tjejen ut Leia och Saga i linor och tränade backa och stå still. Det gick fint. Slutligen tog vi på Saga ett träns och skrittade ut en runda. Tjejen red och jag gick. I morgon blir det ridhuset igen. Hoppas att hon går mer framåt denna gång.

Ha en trevlig kväll önskar UZ

Lördag 22 januari

Publicerad 2011-01-22 21:17:01 i Blandat,

I dag har vi haft stora utrensningsdagen här på Mattis. Allt innehåll på vinden har lyfts ned i barnens tv-rum och sorterats och packats om. Oj, vad mycket grejer vi har. Framför allt en mängd med kläder som vi ALDRIG använder. Det blir tippen, Erikshjälpen och kanske något på Blocket. Vilket jobb, men vilken känsla när det är klart. Arbetet fortsätter i morgon =)

Veckan har i övrigt varit väldigt lugnt. Efter att mellankillen blivit frisk drabbades jag av magsjuka och fick stanna hemma två dagar från från jobbet. Suck. Jag hatar magsjuka. Jag blir verkligen sjuk. Men lika snabbt som det drabbar, lika snabbt vänder det och nu är jag pigg som attan.

Tjejen har tagit hand om hästarna. Hon har inte kunnat rida så mycket men idag var hon och en kompis ute med Saga och Vilma.

I dag och igår har jag tagit upp lite träning från marken med Leia. Tanken är att hon ska åka på utbildning i mars och fram till dess måste jag ha igång henne lite. Tror inte jag kommer att rida henne, men trickträna, longera och tömköra. Trickträningen som vi började med för länge sedan sitter faktiskt kvar. Hon kan buga med huvudet, en början till att buga helt, och nu kan hon även peta med mulen på ett föremål på marken. Tanken är att hon så småningom ska lära sig att plocka upp föremålet. Hon är lättlärd och verkar tycka det är kul att få aktivera sig lite.

Nu är det vila och lördagsmys och i morgon fortsätter vi att rensa, ha en skön kväll önskar UZ

Tisdag 18 januari

Publicerad 2011-01-18 19:52:33 i Blandat,

I dag har jag varit hemma med mellankillen. Han har haft feber i helgen och i dag var den där feberfria vilodagen som man måste ha innnan man går tillbaka till skolan igen. Lillkillen var hemma också och dagens stora projekt har varit LEGO. Vi har letat lego, rensat legot i olika färger, letat upp gamla beskrivningar och återställt en hel del av de byggsatser som killarna fått i present både nyss och för länge sedan.Är det något som jag gillar att leka med så är det Lego, och här är husbilen, hjullastaren och brandbilen.

Tjejen och jag var med Saga i ridhuset i går . Det gick inget vidare. Saga ville inte alls. Hon hoppade mest på stället och gick inte framåt. Längtar efter barmark så att vi kan ut och galoppera och rida i lite bättre tempo.

På återseende önskar UZ

Lördag 8 januari

Publicerad 2011-01-08 19:45:04 i Blandat,

I dag har vi bakat bullar på äkta mormorvis. Och faktiskt gick det riktigt bra. Degen jäste och bullarna smakade precis som mormors men tjejen tyckte inte det var lika kul som vanligt. Mormor saknades ...

Så här blev resultatet. - Vilket bullberg, sa lillkillen.I morgon ska jag jobba på tidningen igen. Det är bra för alla extra pengar som jag tjänat in över julen och fram till mars i år ska gå till Leias utbildning. Sedan är planen att hitta någon duktig och ambitiös ryttare som vill träna och tävla henne i några år innan vi kan ta hem henne hit och rida henne här hemma. I nuläget vill hon så mycket mer än vi och då känns det fel att låta henne gå här hemma och skrota. Det riktigt lyser arbetsglädje från henne och då ska hon så klart få chansen att arbete. Själv skulle jag ha en promenadhäst som jag kunde rida ut med barnen och som egentligen var nöjd med att bara vara. Men vi får se hur det blir, det blir ju ändå sällan precis som man tänker sig.

Ha en skön lördagskväll önskar UZ

Fredag 7 januari

Publicerad 2011-01-07 19:53:22 i Blandat,

Dagarna går ... lovet är över och i dag var jag tillbaka i skolan igen. Vi pratade och planerade mest. Det ska bli kul att se alla barn igen när de kommer på måndag.

Tjejen har ridit sin lilla Saga en del. Det var lektion i snöblåst i går och idag blev det skogen. I onsdags tömkörde jag henne lite och det fungerar jättebra. Mycket av hennes kvickräddhet är borta och kanske kan vi köra in henne någon dag.

Lägger ute en sommarbild fast det verkar som det var kallt ändå eftersom jag har mössa på mig!!! Det var när vi löshoppade Leia och de andra vännerna. Härlig färg på träd, gräs och alla gula ogräsblommor.

Sommar är härligt.

Nu öppnar vi godispåsen! Ha en skön fredagskväll, önskar UZ

Söndag 2 januari 2011

Publicerad 2011-01-02 15:55:15 i Saga,

Första inlägget på det nya året! God fortsättning till er som läser!

I dag har vi haft ridlektion i byn med favoritinstruktören. Flera av stallklubbens barn var med. Solen sken och det var riktigt skönt ute. Här kommer lite bilder på tjejen och hennes Saga.

Saga skötte sig fint, speciellt med tanke på att hon inte alls har varit riden så länge. Hon orkade dock inte så länge, kondisen är väl inte den bästa och trots att paddocken var plogad var det ganska tungt för dem att springa i snön. Nästa lektion blir på torsdag, så till dess får vi väl ut och träna kondisen lite.

Jag har fått hälsning från Dennis i dag också. Han mår fortfarande fint och den nya ägaren berättar att han håller koll på mattiderna och står och brummar om han inte får mat på direkten. De verkar fortfarande helnöjda och den känslan är toppenskön. När vi åker upp till Stockholm nästa gång ska vi absolut stanna och krama om honom igen.

Ha en go dag! Önskar UZ

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela