Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

Söndag 21 november

Publicerad 2010-11-21 22:04:03 i Blandat,

Helgen är slut och vi är nöjda med den ridning som blivit. Det gör skillnad att ha en till person i stallet som också rider. Allt blir lite roligare då.

I dag på förmiddagen gav vi oss ut i blåbärsskogen. Lilla Saga knallade på och vi travade ett par gånger och det gick mycket bra. Hon har verkligen stort steg, jag har svårt att springa med ... På hemvägen var hon lite trött. Konditionen är inte den bästa.

På eftermiddagen tog vi ut Vilma och så gick jag med tjejen en runda i skogen. Vilma var pigg och glad som vanligt. Hon är allt en härlig liten ponny!

Mor och far har åkt till Stockholm i dag och på vägen upp stannade de till hos Dennis, första besöket sedan han flyttade från oss. Spänningen var stor, tänk om han inte mådde bra!! Men som tur var såg han mer välmående ut än någonsin, lite smalare, lite vitare och lika glad som vanligt. Skönt! Både mamma och pappa var helnöjda med honom och hans nya hem.

I morgon skulle det egentligen ha blivit lektion för instruktören i grannbyn, men vi har släpet på lagning så vi får snällt stanna hemma. Det kanske blir en resa till Jönköping i stället för att köpa hem lite reservdelar.

Ha en go söndagskväll önskar UZ

lördag 20 november

Publicerad 2010-11-20 17:52:40 i Vilma,

I dag har vi ridit ut en sväng med Dagmar och Saga. Det gick jättebra och tjejen vill gärna att jag ska släppa henne från linan, men jag tycker inte att vi är riktigt redo för det ännu.

Efter ridturen tog vi in Vilma och selade på henne för vinterns första tolkningstur. Hon bara älskar det och tjejerna med. Här kommer några bilder på vår älskade shettis och på tolkningen.

Om en stund ska vi gå ut och ge dem mat och pyssla om dem lite. Sedan blir det mys i soffan.
Ha en go lördagkväll önskar UZ

Tisdag 16 november

Publicerad 2010-11-16 18:55:57 i Blandat,

I dag var det mörkt när jag åkte till jobbet och mörkt när jag åkte hem ... nu är verkligen årets mörka tid här!

Killarna är med mannen och lämnar släpet för lagning av bromsarna, något var fel vid besiktningen. Tjejen är på UV och jag är alldeles ensam hemma. Det hör inte till vanligheterna. Huset är tyst och stilla. Tur att vår goa hund Tilda ligger här bredvid mig annars hade jag nästan känt mig lite ensam.

Hästarna är omskötta, matade och nattade och de mådde utmärkt. Det blir en vilodag för alla, både hästar och ryttare på tisdagar eftersom vi jobbar sen och tjejen har kvällsaktivitet.

Ha en go kväll önskar UZ

Måndag 15 november

Publicerad 2010-11-15 21:14:36 i Blandat,

Halva november har gått ... tiden ....

Vi har först ridit Saga och Dagmar i vår blöta leriga gräspaddock. Inte så kul men killarna var hemma så vi kunde inte lämna dem ensamma utan fick hålla oss hemma. Saga var lite mer spänd i dag men det gick ändå bra. Två av byns hästar med ryttare kom förbi och alla nya situationer blir hon ju lite osäker.

På kvällen lastade vi Vilma och åkte till ridhuset för en hopplektion med världens bästa tränare. Det var fyra ryttare i dag, en som vi brukar rida med och två extra ponnyekipage från byns egen stallklubb. Kul! 

Lektionen gick jättebra och tjejen kämpade verkligen på med sin lilla ponny. Ibland gick hon knappt att styra henne men oftast blev det fina och balanserade hopp över hindrena och mjuka fina vägar emot hindrena. Jag hade med kameran, men den blev bortglömd så jag får ta med den nästa vecka igen.

Nu sover de små, och vi intar soffläge. Ha en go kväll önskar UZ

Söndag 14 november

Publicerad 2010-11-14 13:47:43 i Saga,

Vilken härlig hästhelg det har varit. Eftersom stalltjejens egna foderponny kom i fredags så har vi verkligen kommit i gång med Saga också. I går var vi  ute och skrittade lilla skogsrundan. Tjejen red Saga och hon var mycket lugnare nu. Vi klättrade upp för skogsbacken en gång och de fick verkligen ta i våra små ponnier.

Sedan var det mockning och putsning av alla grejer och trots att regnet stod som spö i backen så gav sig tjejerna ut på ännu en ridtur men nu på Fia och Vilma.

I dag har vi också hunnit ut en runda. Det blev en lite längre skrittrunda och Saga och Tjejen skötte sig återigen på ett mycket bra sätt. Det ska nog bli ett härligt ekipage av dem till slut. Dagmar var pigg och ivrig och verkar tycka det är jättekul att få vara ridponny igen.

Här kommer några bilder från förmiddagens ridtur.

Här står de båda ponnierna i sina boxar och väntar på sina tjejer. Söta, eller hur?!

Nu blir det bad med förskolan. Vi har hyrt en hel simhall. Härlig avslutning på farsdag.

Må gott önskar UZ

Lördag 13 november

Publicerad 2010-11-13 09:26:45 i Blandat,

På Mattisgården är allt som vanligt. Vi jobbar och pusslar för att vardagen ska fungera. Det är utvecklinssamtal, födelsedagar, träningar och hästbestyr.

Något som tagit mycket energi från mig den senaste tiden är en tvist som jag haft med ett postorderföretag. Vi behöver ju en ny sadel till vår lilla Saga och på Blocket hittade jag en annons om en fin ny ponnysadel av ett välkänt märke, svart och i läder, priset var fantastiskt och jag trodde att jag jag skulle göra mitt livs klipp. Jag ringde försäljerskan för att diskutera storlek och hon talade väldigt gott om sadeln så ett tag funderade jag på att köpa två i olika storlekar för att sedan sälja den som inte passade ... med det märket så skulle jag helt säkert få tillbaka mina pengar.

När sadeln väl kom var jag förväntansfull och lycklig - ända till jag öppnade kartongen.

Sadeln var hård och stel och till största del gjord av plast/syntet. Den var inte heller av det märke som det stod i annonsen ... jag blev jättebesviken och visste inte riktigt hur jag skulle lösa detta.

Men jag mejlade företaget och frågade om öppet köp och hur det fungerade. Då påstår försäljerskan att den är såld på rea och då gäller inte öppet köp - men att hon ändå ska ta tillbaka den ... min besvikelse började förvandlas till irritation ...

Jag skickar ändå tillbaka sadeln mot efterkrav så att jag säkert ska få tillbaka mina pengar. Då får jag beskedet att hon inte löser ut någon sadel mot efterkrav och att den absolut skulle ha gått med posten och inte med buss som jag skickat den med. Den informationen har hon inte alls nämnt tidigare och jag börjar bli mycket irriterad och tar kontakt med Konsumentupplysningen och börjar läsa in mig på Konsumentköplagen.

Mitt nästa mejl till henne är mer formellt och jag hänvisar till lagen och skriver att jag reklamerar sadeln på grund av felaktig marknadsföring. Jag kollar även upp sadeln på leverantörens hemsida och där står det tycligt att den faktiskt är av syntet och läder. Försäljerskan har helt enkelt lurat mig. Vi mejlar fram och tillbaka och efter påtryckningar tar jag bort efterkravet så att hon ändå kan hämta ut sadeln ... då påstår hon att sadeln är skadad och att hon inte ska ta tillbaka den ... nu blir jag riktigt förbannand.

Jag kontaktar först märkesleverantören via telefon och ifrågasätter hela situationen, att de levererar en sadel i läder och syntet utan märke, som sedan saluförs som en sadel i läder och av ett känt märke. Är inte detta lurendreieri på hög nivå? Leverantören håller med mig fullständigt, men säger samtidigt att han inte kan lägga sig i en tvist mellan återförsäljare och slutkund. Jag ringer också fraktföretaget för att höra vad som hänt i frakten, men de kan inte se någon skada på emballaget och ifrågasätter skadan på sadeln.

Jag ringer försäljerskan men hon går inte att prata med så då mejlar jag och förmedlar mitt samtal med leverantören samt hotar med att anmäla allt till allmänna reklamationsnämnden. Då får jag återigen ett mejl om att hon ska lösa problemet och hämta ut sadeln.

I nästa mejl jag får av henne påstår hon att hon inte får hämta ut sadeln för att jag reklamerat en fraktskada ... suck ... nya samtal och mejl fram och tillbaka om vem som reklamerat vad och tillslut får jag besked om att bussbolaget ska lämna ut sadeln till henne så att jag kan få mina pengar .... och här är vi nu ... i väntan på att jag äntligen ska få mina pengar för sadeln.

Vilken härva, och vilka oseriösa företag det finns. Vi har fortfarande ingen sadel till Saga men jag ska aldrig mer köpa en via postorder.

Nu till roligare saker. I går kom stalltjejens egna ponny Dagmar hit. Så nu är det fullt i stallet och vi kommer förhoppningsvis få fart på ridningen. Dagmar är en c-ponny, welsh så klart! Hon har varit riden och tävlad mycket men har senaste året gått med föl hos uppfödaren. Nu ska hon ridas fram till våren så får vi se vad som händer sedan. Skoj =)

I dag blir det stallpyssel och kanske en liten skrittur med Dagmar och Saga!

Ha en skön lördag allihop önskar UZ

måndag 1 november

Publicerad 2010-11-01 16:21:09 i Blandat,

Vaknade flera gånger i natt och trodde jag hörde Milla, men inte ... när vi klev upp i morse var hon fortfarande helt borta. Började inse att något måste ha hänt, två dygn utan livstecken ...

De stora barnen grät när jag lämnade dem på fritids, ledsna över att Milla fortfarande var borta. De hade också insett allvaret i att hon inte synts till.

Efter någon timme på jobbet ringer telefonen - det är dagispersonalen som säger:

- Vi har hittat er katt!

- Nej, påkörd? frågar jag.

- Knappast =) Instängd i vår lekstuga, svarar det i andra änden. Och nu är hon redan på väg över ängen hem till er.

Vilken lycka. Milla hade förmodligen varit instängd sedan den sista personalen gick hem i fredags och suttit där hela helgen utan att vi hört henne.

Världens bästa morfar åkte direkt hem till oss och släppte in henne och nu har hon legat och sovit i barnens sängar hela dagen. Hon kelade och kelade när vi kom hem, men plötsligt ville hon gå ut igen så nu är hon återigen på nya äventyr. Hoppas att hon passar sig för stängda dörrar den här gången.

I kväll ska vi rida lektion. Tjejen och Vilma i ridhuset några kilometer bort. Det ska bli kul och spännande.

Må gott önskar en kattlycklig UZ

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela