Mattisgården

- handlar om familjen Z och livet med våra djur

Söndag 12 juni

Publicerad 2011-06-12 15:57:18 i Blandat,

Nu är vi hemma igen, trötta, skitiga och glada. Vi har genomfört sommarens långritt med stallklubben som finns här i byn. Totalt blev det till slut nio ponnyer, 15 barn och massor av mammor som gav sig av från vår by till en annan liten by cirka en mil bort. Barnen turades om att rida och vi mammor cyklade och körde bil. Vädret var i det närmaste perfekt - inte för varmt men inte heller för kallt. Genom den del av ritten som var okänt område för de flesta hade en snäll vän snitslat vägen så att vi inte skulle komma vilse. Stort TACK!

Vi stannade på halva vägen och lät hästarna vila och vi bjöds på god fika. Väl framme på bondgården där vi skulle övernatta fick vi mer god mat, pajer och sallad och nybakade frallor. Barnen lekte och busade och fram på kvällen tränsade vi hästarna igen och red ner till sjön och badade.  Helt underbart, ett minne för livet!Natten spenderade vi på luftmadrasser på golvet i lillstugan på gården. Det blev kanske inte så mycket sömn men oj vad kul alla barn hade det.

Nu får vi hoppas att detta kan bli början på en tradition för den här resan gör vi gärna om igen.

Ha en skön söndagseftermiddag önskar UZ

Kommentarer

Postat av: Anna L

Publicerad 2011-06-12 20:49:32

Åh, det ser helt fantastiskt ut!

Postat av: Lina

Publicerad 2011-06-12 21:05:19

Vad underbart ni verkar ha haft det. Så bra att ni hittade genom skogen också. Badbilderna är helt underbara! Jag gissar att många hästtjejer sover gott i natt och upplever helgen om och om igen.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

UZ

Jag skriver om vardagen för familjen Z och livet med våra fyra hästar, Dennis, Vilma, Finemang och Leia. Jag skriver främst för att jag själv ska memorera allt som händer och sker.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela